Van het donker naar het licht
01 januari 2021 

Van het donker naar het licht

Na zelf te ervaren hoe het is om van het donker naar het licht te komen, is dat een nieuwe passie geworden. Ons levensdoel: ander mensen begeleiden van het donker naar het licht.  Fabian heeft jarenlang geworsteld met depressie en Marjolein met burn-out en onzekerheid. Dus wij weten hoe het is om door andere begeleid en gesteund te worden daarin.

De droom die werkelijkheid wordt

Eerder realiseerde we onze droom; het bouwen van onze tiny house. Onze tiny house staat voor vrijheid, zodat we kunnen doen wat ons gelukkig maakt. Kort na het realiseren van deze droom ontstaat er een nieuwe droom. De wens om een mooi stuk grond te kopen in de natuur. Een plek waar we een mooi bewustzijnscentrum op willen bouwen. Met natuurlijk ons tiny house erbij. Dat is de droom….

Tiny house onder een mooie sterrenhemel

Mensen begeleiden naar een licht(er) leven

Eerst hebben we beiden dingen omgegooid in ons leven. Want wat maakt ons gelukkig? We hechten waarden aan onze vrijheid en we willen iets doen dat ons voldoening geeft en een bijdrage levert aan een nieuwe wereld. Mensen begeleiden van het donker naar het licht.  Andere mensen verder helpen in hun proces en begeleiden naar een licht(er) leven. De afgelopen twee jaar hebben we een paar mooie dingen gecreëerd die nu al veel mensen helpen.

Marjolein die al jaren heerlijke yoga geeft en mensen helpt bij problemen zoals stress, onzekerheid en angsten als hypnotherapeut en coach. En Fabian met zijn boek en online coaching programma voor mensen die worstelen met depressie.

Samen hebben we in 2018 een transformatiereis naar Portugal georganiseerd, dat was altijd al een grote droom van Marjolein. We blijken samen een superteam te zijn, dus verzorgen we nu elk jaar een transformatiereis naar Portugal.

En toen kwam het idee, kunnen we zelf niet een soortgelijke plek in Nederland creëren? JAAA, dat gaan we doen! Financieel is dat alleen nog niet haalbaar. Het zou letterlijk in de miljoenen oplopen met hetgeen wat wij willen.

Vele kleine stappen worden grote stappen

Dus kwam Marjolein begin dit jaar op het idee om het eerst anders te doen, in kleinere stappen. Wat als we nou een pand huren? Fabian was er niet meteen groot fan van. Hij voelde de vrijheid die we net gecreëerd hadden alweer gaan, het zijn toch weer maandelijkse lasten en extra tijd die daar in gaan zitten en ik zat midden in mijn uitgeef- en opzetproces van mijn boek en online programma. Dus Marjolein nam het voortouw.

Door een oproep op social media, hebben we uiteindelijk 21 gesprekken met gelijkgestemden bewuste ondernemers gehad. Wat zijn de wensen en verlangens van hun? Wat vinden ze belangrijk aan een locatie?

We zijn gaan kijken naar wat we precies willen en hoe we onze droom willen realiseren, zonder dat het meteen miljoenen kost? Dat kan altijd later nog, we beginnen eerst maar eens klein, want dat voelt al groots genoeg

En toen raakte Fabian minstens zo enthousiast. We maakte elke dag concrete stappen en het manifesteerde zich in een razend tempo.

We gingen locaties bekijken en we vonden een prachtige ruimte van 200m2. Dit gingen we indelen, verbouwen en inrichten tot een mooi bewustzijnscentrum in Oostvoorne. A Dream come true!!

Fabian en Marjolein staan in pand waar ze aan het verbouwen zijn voor het bewustzijnscentrum De Lichternis

Van het donker naar het licht

Inmiddels hebben we ook een naam gevonden. Al wandelend hebben we dagelijks gebrainstormd voor een passende naam voor ons centrum. We wisten dat die al bestond en op 11-11-2020 om 18.50 uur noemde Marjolein de naam:

Bewustzijnscentrum De Lichternis

We wilde iets unieks, iets dat nog niet bestaat en iets waarbij jouw fantasie een loopje met je neemt. Een naam voor verzachting, hoop, verandering en verwondering.

We kennen allemaal het woord duisternis, dat er ook mag zijn, want zonder het donker geen licht en zonder het licht geen donker. De Lichternis is een vonkel, een lichtpuntje die je in de verte kan zien en als je er dichterbij komt, word het steeds feller. Totdat je er in staat, dan pas voel je hoe groots het is .

De Lichternis is een veilige plek waar liefde, vrede, vreugde en harmonie zijn. Een centrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Een plek waar je jezelf kan en mag zijn. Een plek voor workshops, behandelingen en ceremonies die zorgen voor verbindingen. Verbinding met jezelf en met anderen.

Een plek in de regio Voorne-Putten waar verschillende coaches, therapeuten en lichtwerkers vanuit een holistisch standpunt met elk hun eigen wijsheid en kwaliteiten samenwerken onder één dak, om mensen te begeleiden naar een licht(er) leven en verder te helpen in hun proces van het dagelijkse leven.

Wil je ons alvast volgen? Leuk, dat kan op:

FacebookInstagram

Ook interesse om een ruimte te huren, kijk dan hier.

 

Liefs,

Marjolein & Fabian

Links Marjolein, rechts Fabian op het strand van Rockanje

Over de schrijver
Mijn naam is Marjolein en mijn levensmissie is om jou rust en ruimte in jezelf te laten ervaren en je bewust te maken van het licht in jezelf. Jezelf leren kennen en je ervoor openstellen is de eerste stap. Op mijn eigen pad van heelwording ben ik zelf veel uitdagingen aangegaan. Er ging een wereld voor mij open, maar vooral de innerlijke rust en de verbinding met mijzelf was heel speciaal. Met veel liefde begeleid ik mensen bij de reis ‘naar binnen’ dit doe ik door middel van o.a. yoga, ademwerk, hypnotherapie, reiki, soundhealing en plantmedicijnen. En natuurlijk ook met dit platform De Lichternis, waar vele andere lichtbrengers, coaches, yogadocenten, therapeuten, ceremonieel begeleiders etc hun licht kunnen spreiden om nog meer mensen te begeleiden naar rust en heelwording.
Reactie plaatsen