Even voorstellen: Claudia van Tooren - La Bohémienne
07 februari 2022 

Even voorstellen: Claudia van Tooren - La Bohémienne

La Bohémienne, waarom deze naam?

Een bohémienne is een (zigeunerachtige) vrouw (kunstenaar) die een ongeregeld en artistiek leven leidt. Ze is gesteld op haar vrijheid en ziet mogelijkheden binnen onmogelijkheden. Daarom is deze naam zo passend bij mij. Het is precies zoals ik me voel. Als een vis in het water, baad ik in creativiteit.

Al heel lang word ik blij van knutsel spullen (verf, kralen, kleuren, papier e.d.) en heb inmiddels genoeg om een winkel te beginnen, bij wijze van spreken. Nu zie ik dat ook dat niet voor niets was. Ineens komen dingen samen. Al die tijd was er kennelijk onbewust een weten dat ik op een dag zelf met m’n ingekochte materialen aan de slag zou gaan.

Onverwacht kwam er opeens een Masterclass intuïtief portretschilderen op mijn pad en gelijk was het raak. Zo kreeg ik door het overlijden van mijn moeder een bronzen beeld van een bohémienne en toen ik een naam voor mijn bedrijf nodig had, was 1 en 1 is 2.

Eén vrouw, vele gezichten.

Dit zei m’n moeder vaak tegen mij: ‘Je ziet er elke dag weer anders uit’. En zo voel ik me ook. Elke ochtend word ik me bewust van m’n stemming en voel ik wat daar bij hoort. Welk jurkje? Welk parfummetje? Alleen lippenstift of meer?

M’n dag is altijd goed en daarmee bedoel ik, de dag is precies zoals die is. Zo ook m’n gemoedstoestand. Alles mag er zijn. Vrolijk, timide, boos, verliefd, enzovoorts. Als ik boos ben, ben ik boos. Ik sta dat mezelf toe. Wel onderzoek ik m’n gevoel. Waarom ben ik nou toch zo boos? Hoe komt het? Wordt er iets in mij aangeraakt?

Soms ben ik er snel achter en ervaar ik gelijk een herkenning gevolgd door een stukje rust. Iets valt op z’n plaats. Soms ga ik er echt voor zitten met m’n ogen dicht en voel ik van binnen. Herken ik iets dergelijks? Wanneer was dat? Wat voor een gebeurtenis? Vaak zie ik dan een overeenkomst. Het betekent dat dat oude stukje geheeld mag worden door middel van de recente gebeurtenis. Zo is mijn gevoel ‘boos zijn’ dus zinvol.

Dit is een voorbeeld van boosheid. Het kan natuurlijk ook een ander gevoel zijn.

Ik vaar mee in de flow van het leven. Hoe vergaat het jou? Hoe voel je je? Wat heb je nodig om jouw flow (weer) te ervaren?

Als je er een keer samen naar wilt kijken of je hebt behoefte aan een langere periode van steun en begeleiding, neem dan contact op. Ik loop graag een stukje met je mee.

Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals telefonische ondersteuning, online-gesprekken of 1 op 1 gesprekken.

Wat komt voor jou het beste uit?

Je kunt me vinden op de socials (zie hieronder).

Claudia


Voor meer informatie en contact met Claudia:

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen