Even voorstellen: Sandra de Jager van - SandradeJager
27 augustus 2022 

Even voorstellen: Sandra de Jager van - SandradeJager

Ik ben een grensverleggende ziener, tenminste dat is de omschrijving van mij volgens een van de coachmethodieken die ik inzet in mijn sessies. Grensverleggend wil zeggen, dat ik veel interesses heb en daar graag veel van weet. Dat ik zo af en toe over de randjes loop en buiten de gebaande paden ga. Ik studeer veel en graag en ben gek op kennis, maar ik ben zeker geen grensverlegger op het gebied van gevaarlijke stunts of hoge hoogtes. Daar moet je echt voor bij een ander zijn. Als ziener zie ik net iets meer als gemiddeld. Systemen, mensen, hoe dingen in elkaar zitten en hoe ze werken. Ik heb oog voor detail maar kijk ook een stapje verder. Ik kijk, zie en maak verbinding. In het dagelijks leven ben ik yogadocent, holistisch leefstijlcoach, natuurvoedingsdeskundige en specialistisch ambulant begeleider in de GGZ. En die variatie is voor mij heerlijk als grensverlegger.

Heb ik dat altijd geweten, en zag mijn leven er dan altijd zo uit? Nee, was dat maar zo. Een heftige gebeurtenis en een burn-out hebben mijn wereld in 2013 op z'n kop gezet. Dikke tranen en een diep weggestopt trauma kwamen boven. Maar wat nog veel verder weggestopt was waren mijn emoties, mijn gevoel. Jarenlang verstopte ik wie ik werkelijk was, had ik een grote muur om me heen en voelde ik me vooral niet veilig. De gesprekken met de therapeut waar ik kwam voor mijn burn-out waren de eerste stappen op weg naar verbinding. Pas in de yogaopleidingen en in de opleiding tot coach durfde ik te voelen, en de laagjes die ik om me heen had opgebouwd weer af te pellen. Ik durfde weer te verbinden met mezelf.

Ik geloof dat verbinden met jezelf niet alleen met praten tot stand komt, maar dat het lichaam daar onmisbaar bij is. Het lichaam stelt je weer in staat om te voelen, te ervaren. Door beweging, door de ademhaling en door bewust stil te worden en te luisteren naar wat jij nodig hebt. Voor mij was dat veiligheid, veiligheid om mijn verhaal te delen en mijn emoties te kunnen ervaren. En die veilige plek die bied ik nu in mijn yogalessen, coachings- en yogatherapiesessies. Waar alles wat komt er mag zijn, en dat jij kunt zijn wie je bent. Om zo weer te verbinden met jezelf en vanuit daar te verbinden met de wereld om je heen. Ik ben opgeleid als yogadocent vanuit de Advaita Vedanta, een stroming waarin jij, zoals je bent, al goed genoeg bent. Vanuit die basis kun je verder, verbinden en groeien.

Ben ik al klaar, en uit ontwikkeld? Welnee, dat is niets voor een grensverlegger. Ik rond dit jaar mijn opleiding Optimal EFT af, een variant van Emotional Freedom Technics waarbij je gebruikt maakt van meditatie. En na een bezoek aan Glastonbury afgelopen voorjaar, start ik ook met een jaartraining rondom de seizoenen en de Godin. Het magische landschap daar in Engeland heeft me geraakt en ik voel met heel mijn hart dat ik de Godin mag volgen. De lessen vanuit de jaarcirkel zijn lessen voor het leven. En daar wil ik meer van weten, zodat ik ook dat weer kan delen.

Je kunt me vinden op de socials (zie hieronder). Daar deel ik ook wekelijks informatie over de coachmethodiek die ik hierboven beschreven heb.     

Liefs,

Sandra

Voor meer informatie en contact met Sandra:

Over de schrijver
Mijn naam is Marjolein en mijn levensmissie is om jou rust en ruimte in jezelf te laten ervaren en je bewust te maken van het licht in jezelf. Jezelf leren kennen en je ervoor openstellen is de eerste stap. Op mijn eigen pad van heelwording ben ik zelf veel uitdagingen aangegaan. Er ging een wereld voor mij open, maar vooral de innerlijke rust en de verbinding met mijzelf was heel speciaal. Met veel liefde begeleid ik mensen bij de reis ‘naar binnen’ dit doe ik door middel van o.a. yoga, ademwerk, hypnotherapie, reiki, soundhealing en plantmedicijnen. En natuurlijk ook met dit platform De Lichternis, waar vele andere lichtbrengers, coaches, yogadocenten, therapeuten, ceremonieel begeleiders etc hun licht kunnen spreiden om nog meer mensen te begeleiden naar rust en heelwording.
Reactie plaatsen